Хлібопекарська промисловість сьогодні
Хлібопекарська промисловість сьогодні - це тисячі хлібозаводів, оснащених сучасним обладнанням для виробництва хліба та булочних виробів на будь-який смак. Борошно на такий хлібозавод доставляють з млинів спеціальні автомашини - муковози, з них вона вигружається за допомогою стиснутого повітря у величезні металеві бункера, що вміщають по кілька десятків тонн цієї основної сировини хлібопекарського виробництва. Борошно зберігається в таких бункерах і в міру потреби по трубах подається на виробництво.

Археологи стверджують, що перший хліб був з жолудів. Вимочені, висушені жолуді розтирали між каменями в борошно. З нього готували перші коржики і кашу.
Всі хлібні вироби можна умовно розділити на кілька груп.
Населення широко використовує у своєму харчуванні національні види хліба.
Терміни зберігання хліба без втрати його якості та цінних властивостей близько 3 доби. Розраховуючи саме на цей час і слід брати необхідну вам кількість хліба, щоб не викидати залишки. 