Все залежить від поєднання та вибору інгредієнтів, а так само від того з чим ми його їмо. Не потрібно забувати про культуру споживання. До гамбургеру, як і до будь-якого іншого продукту, потрібно застосовувати принципи раціонального харчування.
Чому багато хто вважає гамбургер НЕ здоровою їжею?
Тому що:
- у багатьох кафе швидкого харчування гамбургери готують з неякісних продуктів використовуючи напівфабрикати і підсилювачі смаку;
- у тих же кафе до гамбургерів пропонуються газовані напої, картоплю, що явно не йде на користь організму;
- часто, ми самі посилюємо ефект, коли їмо «на ходу», в поганому настрої і в будь-який (зручний для нас) час.
Як приготувати гамбургер, що б він був не тільки смачним, але і корисним?
Гамбургери вважаються символом фаст-фуду, але якщо правильно вибрати продукти, це просте блюдо може стати по-справжньому смачним і корисним.
- Для приготування справжнього гамбургера потрібно взяти яловичину. М'ясні продукти з яловичини містять відносно багато вітамінів групи В (В1-тіамін, В2-рибофлавін, РР (ніацин), мінеральних речовин (близько 1%) - у них багато фосфору, калію, заліза і цинку. Залізо в м'ясі знаходиться в легко засвоюваній формі (гемоглобіновій) і засвоюється нашим організмом в три рази швидше, ніж з рослинних продуктів. М'ясо краще пропустити через м'ясорубку, тому що рубане м'ясо набагато краще засвоюється організмом. М'ясо краще готувати за щадною технологією з обжаркою на невеликій кількості олії або на пару, щоб зберегти максимальну кількість вітамінів і мінералів.
- До м'яса підійдуть натуральні овочі: свіжі огірки, томати, болгарський перець, лист салату і соус за смаком.
- Важливо підібрати булочку для гамбургера, краще взяти "м'яку і повітряну". Саме такі булочки ми Вам і пропонуємо. Дане поєднання інгредієнтів з нашими булочками для гамбургера робить продукт соковитим і смачним, не приносячи шкоди здоров'ю.