Робочі дні:  9:00-18:00
+38 (068) 808-16-16
+38 (095) 137-33-53
+38 (044) 503-57-53
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ukbezh-CNcsenltplrorusk

Археологи про хліб

Археологи стверджують, що перший хліб був з жолудів. Вимочені, висушені жолуді розтирали між каменями в борошно. З нього готували перші коржики і кашу.
Понад 10 000 років тому людина почала вживати в їжу пшеницю.

Свіжі зерна пшениці можна було їсти, але сухі були занадто тверді. Стали розбивати їх каменем і, змішуючи з водою, робили кашу. Спочатку їли її сиру, потім стали варити. Борошно отримали, розтерши зерна. Борошно, змішане з водою, перетворювалося на клейке тісто, але їсти його сирим було неприємно.

Тісто намагалися варити, випікати на гарячому камінні. Тільки тісто, намащене на камінь тонким шаром, давало хрусткі їстівні коржі.

Таким був хліб до тих пір, поки в тісто випадково не потрапили дріжджі. Велике було здивування і жах людини, яка побачила, як тісто, забуте в горщику, стало підніматися і «дихати», ніби живе. Кинуте у вогонь, таке тісто випікалось у вигляді пишного, злегка кислуватого коржа. Це було чудове відкриття!

Справа в тому, що дріжджові грибки поглинають цукор у тісті, утворюючи спирт і вуглекислий газ. Тісто від цього піднімається, стає пухким. У печі тісто охоплюється жаром, тонкі плівочки навколо його бульбашок висихають. Так виходить м'який хліб, який легко розжовується.

У хлібі є всі необхідні для харчування людини речовини: білки, крохмаль, жири.

Є пшениця тверда, зі склоподібним зерном, з великою кількістю білка. М'яка - з зерном, що містить меншу кількість білка. Тверді сорти пшениці вважаються найбільш цінними.
Контакти, адреса
    • Місцезнаходження

      Україна, 03124, м.Київ
      бульвар Вацлава Гавела, 23

      Робочі години офіса:
      пн-пт: 09:0018:00
      Доставка по м. Київ:
      пн-сб: 10:0022:00

      Наші контакти

      Моб. тел.: +38 (068) 808-16-16
      Моб. тел.: +38 (095) 137-33-53
      Тел./факс: +38 (044) 503-57-53
      E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

    • Зворотній зв'язок